Wednesday, January 4, 2012

HaRi PeRTaMa PeRSeKoLaHaN...

Hari ini merupakan hari pertama persekolahan bagi anak2 ibu dan yang seangkatan dengannya.

Alhamdulillah...bagi anak lelaki ibu yang sorang tu, mudah di kejutkan sebab dia dah biasa bersekolah pagi tahun lepas di sekolah yang sama...cuma bila tengok akaknya masih di bilik keluarlah ayat dari mulutnya "akak bolehlah sekolah sebelah petang..." motifnya....huhuhu paham2 ajelah.. :))

Hari ini ibu serahkan sepenuhnya tugas pada suami kerana dia cuti...huhuhu (lebarkan sayap sementara tu...)...selepas ini tugas itu akan di pikul sepenuhnya oleh ibu...

Jom kita layan pic anak bujang ibu
Sekolah kebangsaan...
Sessi pagi bermula 7 pagi hingga 1 tengahari...
-
-
-
-
-
seriusnya muka...sapalah yang duduk mengendap muka hakim tu ye...
berbaris ikut kelas masing2...
Murid2 di suruh duduk sambil mendengar arahan para guru di hadapan perhimpunan...
Apa yang di buat En.Hakim???
-
-
-
-
-
Sekolah Agama...
Sessi petang bermula pada pukul 2petang hinnga 3.30petang...

Sebelum ke sekolah kita bergambar dulu...huhuhu
Dah macam YB anak bujang ibu nie...he he he :))

Sessi taklimat dari guru sekolah agama...
Para ibubapa boleh hantar anak sampai kantin aje selebihnya serahkan pada guru2...

Alhamdillah...semuanya berjalan lancar...dan semoga di berkati Allah...AMIN.

15 comments:

Arief Rahman Heriansyah said...

Assalamu'alaikum Ummi...
Wah ananda kangen sekali pengen bersua dengan Ummi ^_^

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Ramadhan ya. Ditunggu Kunjungan baliknya.

sewa mobil di surabaya said...

wah.. ketemu teman-teman baru tuh..

iklan baris tanpa daftar said...

semangat buat sekolahnya yah..

kak tyea said...

Salam, ibu. Lamanya x jenguk sini. Hakim dah sekolah rupanya. Tengok gaya ala skema tu, ok la. Hehe. Jenis muka budak dengar cakap.

Anonymous said...

geotorelxzp credit card debt
consolidate debt

Kump. Pemuda, Puteri UMNO BERSARA Dari UMNO said...


Lihat BUKTI jelas kenapa kami BERSARA awal dari UMNO...

BUKTI 1
BUKTI 2
BUKTI 3
BUKTI 4

Pastikan adik2 semua keluar mengundi nanti.. Keluar mengundi PAS, PKR @ DAP walaupun adik2 mendapat saguhati atau duit daripada UMNO dan Barisan Nasional... Walaupun adik2 terpaksa berada di kem Barisan Nasional, pastikan adik2 mengundi PAS, PKR @ DAP... Asalkan Bukan UMNO.... OK!!! :-)

Adik2 semua jgn bersangka buruk kpd kawan2 yg berada di kem Barisan Nasional.... Mereka mungkin terpaksa menurut desakan mak ayah atau sapa2... Tapi takpa.. Jangan risau, mereka tetap akan undi Pakatan Rakyat ( Pesan awal2 kat mereka. Kita tiada pilihan )... Undi adalah rahsia.. Kita tentukan..

Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di Facebook


Tolong bantu kawan2 kita yang sedang berkempen di laman2 di bawah.... Ok. TKasih :-)
http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=18
http://www.detikdaily.net/v6/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.selatanonline.net/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=1
http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics
http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=6

Jasa Aqiqah Bandung said...

Salam silaturahmi dari layanan aqiqah bandung

Toko Herbal Online said...

Salam Sehat..

nurul sakinah said...

dapatkan set pisau corak bunga di http://shopingsakanmurah.blogspot.com/2014/01/set-pisau-corak-bunga-stainless-steel.html...dengan harga promosi...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

grades homecleaning said...

Grades Cleaning Service adalah pengembangan dari perusahaan jasa bersih rumah bandung dan cleaning service bandung yang bernama Grades Home Cleaning. Letak perbedaannya Grades Cleaning Service menangani contract cleaning untuk perusahaan – perusahaan, rumah sakit, perbankan, perkantoran, sekolah – sekolah dan area -area lainnya. Sementara GHC menangnai cleaning service bandung dalam cakupan yang lebih kecil seperti rumah, apartemen dll. selain membersihkan rumah kami juga melayani jasa cleaning service di bandung lainnya. Sudah saatnya anda menggunakan jasa cleaning service rumah bandung dari Grades Home Cleaning yang sudah di jamin kualitasnya. Jasa bersih rumah bandung grades tidak akan mengecewakan anda. Hubungi kami di sini

grades homecleaning said...

UPVC Bandung (polyvinyl chloride) is a common, strong but lightweight plastic used in construction. It is made softer and more flexible by the addition of plasticizers. If no plasticizers are added, it is known as uPVC (unplasticized polyvinyl chloride), rigid PVC, or vinyl siding in the U.S.

Admin said...

Jasa cuci sofa Bogor terbaik silahkan percayakan saja sama Grades sementara untuk jasa cuci sofa Depok juga jangan ragu untuk menghubungi Grades Cleaning Service. Selain jasa cuci sofa kami pun sangat berpengalaman dalam hal jasa - jasa sebagai berikut:
1 Cuci Sofa Bogor
2 Cuci Sofa Depok
3 Cuci Springbed Bogor
4 Cuci Sprngbed Depok
5 Cuci Karpet Bogor
6 Cuci Karpet Depok
7 Sedot Tungau bogor
8 Jasa Pembersih Kamar Mandi Depok
9 Cuci Gorden Bogor
10 Cuci Jok Mobil Bogor

ara Membersihkan dan Mencuci Sofa Berbahan Kain


Sofa yang bersih dapat menciptakan para penghuni lokasi tinggal ataupun tamu yang datang merasa nyaman guna duduk di atasnya. Sayangnya teknik membersihkan sofa itu lumayan sulit, lagipula yang memakai bahan kain.

Debu kotoran ataupun noda membandel bisa dengan mudahnya melekat pada serat kain. Jika sarung kain pembungkus sofa tersebut dapat dicopot, tentu gampang untuk membasuh tapi bagaimana bila tidak bisa? Ya penyelesaian termudah ialah menyewa jasa cuci sofa yang telah mulai tidak sedikit di kota kota besar namun bukankah lebih baik melakukannya sendiri bila kamu punya masa-masa luang. Berikut tutorial teknik membersihkan sofa kain yang kotor

Cara Mencuci Sofa Bahan Kain
Membersihkan sofa berbahan kain itu mudah gampang susah, guna memudahkannya kerjakan saat terang sehingga sofa yang dibersihkan nantinya dapat kering sempurna.

Persiapan:
Cairan pembersih sofa kain
Bisa kamu beli di toko ataupun minimarket

Jika susah untuk mendapatkannya kamu bisa memakai detergent dan cuka.
Air
Vacuum Cleaner, pilihan kemoceng, sapu lidi
Spon kasar
Lap kain bersih
Cara Mencuci Sofa Bahan Kain

Langkah Mencuci Sofa Kain
Agar proses lebih gampang dan tidak mencemari ruangan maka betapa baiknya angkat sofa kamu keluar rumah.
Pertama tama anda bersihkan debu dan kotoran yang menempel di kain sofa kita.
Bongkar sofa anda, pakai vacuum cleaner guna menyedot debu di semua permukaan kain sofa. Fokuskan dibagian unsur pojokan atau lipatan yang adalahtempat debu menumpuk.

Jika kamu memakai kemoceng dan sapu lidi, kesatu kamu bisa memukul mukul sapu pada sofa busa anda. Hal ini dilaksanakan untuk mencuci debu yang menempel di dalam serat kain. Baru selanjutnya pakai kemoceng untuk mencuci debu debu yang tersisa.
Siapkan cairan pembersih sofa dengan mencampurkannya dengan air. Kita pakai larutan ini untuk mencuci sofa dari kotoran, noda dan bau tidak sedap.