Monday, May 4, 2009

JiKa TeRJaDi PaDa...

Semalam satu peristiwa telah terjadi pada ibu.....hwaaaa(T_T)
Kejadian tu berlaku dikedai makan kat bawah ni.....
Semalam setelah pulang dari kampung....hubby cakap malam ni kita makan kat luarlah n ibu dah janji ngan anak2 nak belanja makan....ibu ok aje n anak2 pun x membantah.
Sukalah ibu sbb x payah susah2 nak masak lagi....huhuhu(malas sungguh ibu disitu...)

Terjadi satu peristiwa yang x disangka2....
Ceritanya begini...selepas kami semua mendapat pesanan masing2, apalagi makanlah.
Ibu order mee tom yam..jadi kalo makan mee mesti tunduk kepalanya (sebab susah nak makan mee berkuah ni).
Tengah enak mengadap mee yang rasanya kurang enak tu...tetiba ada orang tepuk bahu ibu sebanyak 2 kali...

Sapelah pulak sebok2 ni...ibu pun pusinglah badan nak tengok sape yang tepuk ibu...
Terkejut sangat2 ibu waktu tu....?????
Hwaaaaa....(T_T)......
Rupa2nya ibu telah ditepuk oleh orang tidak siuman......hwaaaaaa

Hubby ibu bleh plak vat muka blur dia...
anak2 pun dengan muka terkejut dan x tau nak cakap apa.
Tapi org tu masih x puas hati, dia memerhatikan kami semua....
dan dengan selambanya dia mengambil kentang goreng yang baru sampai ke meja kami.
Dia cekau dengan tangannya.....huhuhuhu

Memang waktu tu selera kami terus mati...
Pic kat bawah tu lebihan kentang goreng yg org tu amik...ibu letak jauh dari anak2 n dekat dengan hubby sebab x bagi anak2 sentuh dah.....
Ibu suruh hubby bagi kentang kat org tu tapi dia vat muka blur...
Air apple yang ibu pesan pun dah x boleh nak habiskan.....huhuhu
Ya Allah....sesungguhnya Allah maha mengetahui apa yang terjadi pasti ada hikmah yang tersembunyi...
Sebenarnya ibu dah rasa serik nak ke restoren tu lagi....
Banyak persoalan yang timbul dikepala ibu...
Kenapa???kenapa???kenapa???
-kenapa dalam banyak2 meja kat situ, meja kami yang dituju?
-kenapa dalam banyak2 restoren di Kluang, restoren tu yang dia pergi?
-kenapa dalam ramai2 orang, ibu yang dia tepuk?
Bagi sesiapa yang terbaca n3 ibu ni cuba tanya pada
-suami<--bagi yang dah berkeluarga
-kekasih<--bagi yang sedang berkasih
-anak lelaki<--bagi yang punyai anak lelaki
*Apa tindakan yang akan mereka lakukan seandainya perkara ni terjadi pada
-isteri @ anak perempuan @ ibu @ adik perempuan @ mak we ???
-->> Respon anda amat ibu hargai....

8 comments:

fahrizal said...

waduh kira kira apa ya yang akan rizal lakukan? pasti ngeri deh

♡ Eibu June's ♡ said...

salam fahrizal...
hehehe...apa tindakan kamu mesti cam tergaman jugakkan???

x kan nak dipukul pulak nanti pasti org sekeliling bertanya "siapa yg gila sebenarnya??".....

Nik Fauziah Nik Hussin said...

salam ibu.
hahaha... masuk gak citer ni yer!
moral of the story... apa nak buat da nasib badan.. heheh

Arief brian said...

uhh...persoalan emang pasti ada ya ,yang datang pada tiap harinya..

banyak2 minta perlindungan sama Allah SWT aja Ummi...^_^

zara said...

Assalamualaikum eibujunes,

Apa yang dilakukan oleh hubby eibujunes adalah yg terbaik kerana tidak cepat naik angin. Orang yg menepuk bahu itu, tidak sedar apa yg dilakukannya. Dia cuma inginkan makanan. Bila dah kenyang dia akan berlalu.

Akak dulu pernah berniaga dan pernah menghadapi situasi org tak siuman menggangu pengunjung. Sepatutnya, tauke bertanggungjawab untuk menghindar pengunjung supaya tidak diganggu oleh org tidak siuman itu.

Apa-apa pun, Allah menguji akan kesabaran eibujunes.

(check your mail box)

Riezal said...

salam eibu.. apa2 pun anggaplah semua tu hikmah apa yang terjadi.. maybe kemungkinan Allah Taala dah tetapkan rezeki eibu waktu tu.. untuk orang tu.. maybe kita tak tahu.. apa yang jadi disebalik kejadian tu.. tapi mungkin ada barkah dari apa terjadi..

maybe lebih berkat rezeki eibu selepas ini.. satu lagi maybe kita tak tahu kentang tu macam mana.. mungkin boleh memudaratkan anak2 eibu.. wallahualam.. tapi setiap kejadian tu maybe ada hikmah.. kena bersyukur coz eibu cuma ditepuk.. kalau buat sesuatu yang tak diingini tanpa kita sedar nauzubillah.. neway.. take care eibu. lama tak masuk blog ni..

Anonymous said...

hahahahah...p[adan muka eibu..hehehe,ibu niee xpatut buat hamba yang lemah macam tu..dia mnusia gak..huhu,ibu patutu ajak die makan semeja baru ada hikmah di sebalik mee..hahahaha..selamat ari ibiu..huhu..cioan ibu..

idasm said...

org tak siuman ni mmg ramai.. kat kaw KL ni pun ramai jugak. kdg2 tengah kita sibuk2 diorang ni terpa masuk mcm tu aje. tp kita sbg pengusaha mmg akan cuba hindar diorang dr masuk atau kacau pengunjung. pernah jugak terjadi bila kita elakkan dia masuk ke restoran, terus dia mengamuk sakan, maki hamun.. dh jd lagi kecoh... nasib le...
ibu june.. sabar n take care yea...