Tuesday, July 21, 2009

LaYaNNN...

Minggu lepas pc ibu problem dan anak-anak semua boring aje tak dapat nak main game nak suft internet, tak dapat nak berym dan bermacam-macam yang berkaitan dengan penggunaan pc... Apa lagi along Amirah mencadangkan bermain scrabble....sudah agak lama kami sekeluarga tidak menyentuh permainan ini. Ibu pun tumpang sekaki main ngan anak-anak....keh3
Hubby tukang catit markah...
Along Amirah, angah Athirah, akak Adilah dan ibu sebagai pemain...
dan Hakim sudah membuat muka tegeng...

"Ibu...kenapa Hakim tak boleh main???..."

"Sebab...adik tak pandai nak bina patah perkataan lagi..."

"Tapi Hakim kan dah kenal huruf..."

"Tak cukup ngan kenal huruf saje...sayang.."

"Ermmm...nak main jugak..."
"Adik tolong ibu aje ya...boleh.."

"Ok..."


Adik Hakim tukang ambilkan huruf-huruf untuk ibu...
Empat pemain sudah memulakan permainan...
Permainan yang kami main sudah hampir ke penamat dan keseronokkannya terasa bila kita layan permainan ni ngan anaak-anak...masing-masing hendak menang diakhirnya kami mengira huruf-huruf yang tidak boleh dibina lagi...Kemenangan jatuh kepada akak Adilah yang dibantu oleh ayahnya....hehehe (mana aci...aci kat india...hahahaha)
Nampaknya 'wonder pet' tidak dapat membantu meraih kemenangan bagi pihak ibu....T_T hehehehe....layannnn

13 comments:

♫♫Remaja Komputer♫♫ said...

dh lame tak main scrabble....
last main mase hari sukan antara kelas....tapi kalah...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

best permainan keluarga ni bu :D

ain said...

anak sy yg sulung pun suka main scarbble ni. games ni bagus utk minda bdk2 kan.

idasm said...

bestnyer... nak join boleh ke.. hehe

♡ Eibu June's ♡ said...

salam remajakomputer...^_^
sesekali main mmg terasa kesronokannya...

salam nuar...^_^
betul3x...

salam ain...^_^
sesekali kita main sama ngan anak2 mmg seronok ain...

salam idasm...^_^
jom3x ida...keh3

TerubukMasin said...

Slm..
Apa kata ibu belikn anak ni bola..bleh main sepak2..manalah tau bleh jadi pemain bolasepak 1 ari kelak...heheh

Arief Rachman Heriansyah said...

salam Ummi

Wow,Hakim lagi belajar membaca hurup ya??

Yang gigih ya belajarnya ^_^

Fly said...

salam ibujunes, terima kasih kerana melawat blog: http://kedaigambarkami.blogspot.com

Ibujunes orang Kluang juga ye, saya dok di Institut Haiwan Kluang, wife bekerja disitu. saya lak bertugas di Felda kahang timur..

Nice blog..tahniah

Fly said...

salam ibujunes, terima kasih kerana melawat blog: http://kedaigambarkami.blogspot.com

Ibujunes orang Kluang juga ye, saya dok di Institut Haiwan Kluang, wife bekerja disitu. saya lak bertugas di Felda kahang timur..

Nice blog..tahniah

fahrizal said...

assalamualaikum... waduh... saya nggak terlalu ngerti cara main nya bunda

fahrizal said...

assalamualaikum... waduh... saya nggak terlalu ngerti cara main nya bunda

fahrizal said...

assalamualaikum... waduh... saya nggak terlalu ngerti cara main nya bunda

mummyseri said...

lama x main sahibba neh kak..nnt la tggu alyssa da pndai eja bole le men ngan dia..
dtg uma kak amek bunge ..salam ramadhan wat akak sekluarge..