Thursday, February 5, 2009

HoBiEs...

Hehehe...ini lah hobie ibu junes..suke kumpul nvl..
x kira dari terbitan mane kalo best mesti bli...huhuhu
nak jugak upload gamba novel2 ni...

antara yang ade dlm koleksi ni nvl2 Aleeya Anesa, Damya Hanna, Hlovate
dan juga penulis2 lain...

Ade jugak terbitan alaf21, kreatif, kaki novel, jemari seni dll...
Juga terdapat nvl dari Bikash Nur Idris, Meen Zulaika dll...

Ini koleksi dari penulis Anis Ayuni, Fauziah Asaari, Aisya Sofea
dan juga penulis2 lain...

Ha..ini pulak koleksi2 dari penulis Norhayati Berahim...
Banyak x?? Memang ske sgt bku2 dia..
Kalo kuar je bku bru x lepas peluang punye...
Kalo x de kat Kluang sanggup kol ank buah kat KL mintk tolong blikan..
Ade jugak yg terbitan lame2 dlu x dpt cari smpi sekarang..

Traaa...inilah koleksi nvl2 ku..
hehehe..kalo mak tgok ni mesti bebel..biasalah mak2 kan..
cam kite gak bile jd mak ni..ank2 bca nvl x bole..
ibu bca bole...ape ce (ayat Adanz)
Bukan ape yg x kasi tu..homework x siap..
tapi kalo cuti panjg kena gaya bodek ibu kasi gak bca..
kena cermatlah..




Ini pulak hobi anak bujang yang sorang tu....
kumpul 'hot wheel car'

ni yang hot wheel car dapat percume kat KFC..
masa tu x boikot lg..hehehe


Lagi hot wheel car...


Yang ni dia kol to'ki dia sruh blikan kete hot wheel kat KL..
mase tu to'ki dia ke Kl melawat cicitnya..Mohd Ali Naveed Daniel..


Macam2 paten...
yang ade kepak, yg pintu bukak yg bila langgar terpelanting
yg mcm alien pun ade...hehehe

Koleksi kete2 MPV...


Hahaha...
Ni pulak kasut ngan bantak peluk...
Pun car jugak..hehehe


Dari pandangan dekat...
masa tgok bukan main suke lg...
dah pakai byk pulak komen..
"bu..kaki akim rase panas..berpeluh.."
Memanglah name kasut plastik..x serap peluhnye..
Tapi sbb 'car' punye pasal, peluh pun peluhlah..
tetap pakai jugak...hehehe


Bantal peluk ni kalo kite vat peluk pun best...lembut sgt...
ibu dia pun kekadang pinjam gak..
Sampai da penyek..hehehe
kalo akak2 dia mase kecik mesti nak bear ngan pondok2.....
Tapi tulah kan anak laki...'car ngan ball' jugak yg dia mintak..




Okey...tu je nak cite kali ni...pasal kesukaan ibu junes ngan ank yang kecik ...
Kena upload pic byk skit sbb kesian ramai sgt yg terliur ngan n3 kropok lekor tu...
Tak baikkan...kalo ibu2 yang mengandung ke tgok..
anak2 yg berada di perantauan...
Camne tu...sape nak jwp..ish3....


12 comments:

Mencari Erti Hidup said...

hobi kte sme la..
manjer pun ske kumpul nvl..
tpi skang ne dh jrg sbb nk bce pun xde mse..

adanzz hanzz said...

haha..amboi..baru pos dah ada kome..masuq ibu nieee.huhuhu..check it out??

♡ Eibu June's ♡ said...

iye ke manjer..
nvl pertama yg vat kan ibu terjadi 'hantu nvl'...
'kau yang satu'-nia azealia..
best sgt..
hubby belikan kat kl..sbb kat kluang x de stok..
skng ni..kalo nak bli sendiri..
cari sendiri, dia da x layan lg sbb byk sgt da ktanye..hwua..hwua..
kesiankan..

♡ Eibu June's ♡ said...

ala adanzz...
jeles a tu..huhuhu
x pe dtg cni nti ibu kasi pinjam yek..

S90 said...

salam..
sangat teruja melihat koleksi novel2 anda..
teruskan..

me said...

banyaknye novel... nk pinjam bleh ke?ehehe.

sparkystar said...

erkk..bnyak nye nvel..tak tcapai akal ku nak mbaca nye

crescent said...

ibu!!!!!!!!!
bestnye! kalo cres ade kat rumah ibu skrg..
sure layan novel tu sorg2
dah tak pandang da sesape
pastu tamau balik..ngeee~

Arief brian said...

Saya juga punya koleksi novel,sperti Ayat-Ayat Cinta&Ketika cinta bertasbih.Ya...walaupun koleksi saya masih sedikit,tapi saya suka sekali membaca^_^

Idalara said...

amboi..ibu..bnyaknya novels..geramnya..rasanya ida punya suku pun tak sampai..boleh bg pinjam?hehehe

s h a h i e l a said...

ibu rambang mata tengok itu novel..
mahu pinjam mahu pinjam..bagi terus pon boleh hheheheeh :D

♡ Eibu June's ♡ said...

~S90~time kaseh atas sokongan
~me~Kalo nak pinjam jomlah dtg umah ibu...
~sparkystar~kalo nak baca jgn habiskan dlm sehari,..mmg x tercapailah...hehehe
~crescent~x mau balik pon x pe...habiskan baca dlu..kan!!!
~Ariefbrian~minat membaca ni bagus..sape2 pon x kira dewasa @ kanak2
~idalara~nak pinjam??jom dtg cni..
~shahiela~ni mesti kaki nvl gak...kalo tidak x kan tgok pon da jd rambang mata...jon dtg umah ibu, kite bca2!!