Sunday, April 19, 2009

18 APRiL...Part 1

18 April...
12.03am-->Tut..tut..
Satu msj sampai ke phone ibu berbunyi "Slm..Slmt hari lahir ibu..Smga pnjg umo n dmurhkn rzeki..Hihi..*) "- msj from kngah

12.05am-->Tut..tut..
Satu lagi msj sampai berbunyi " iF U See a BUTTERFLY PeePing aRound, it's juSt Me, 2 wish U hepy birthDay...(^_^) " -msj from Raspan

Time kaseh sesangat buat anak2 sedara ibu yang sentiasa mengingati hari lahir ibu....
12.35am--> Bertolak ke stesen keretapi satu family..hehehe
Tiket pergi n balik...Jangan terkejut plak tgok rm0.00..hehehe
Anak2 tengah tunggu tren sampai...
Hakim yang dah x sabar tunggu tren sampai...
"Ayah ngape lambat?".."Tunggu api tu nyala h
ijau..tren sampai lah.."

12.53am--> keretapi sampai...apa lagi bukan main seronok anak2 ibu...
Adik hakimlah yang paling suka sangat...x habis ngan soalan...
last2 kena marah lagi pakcik kat atas...bising sangat ke???

amin teruja sangat first time naik keretapi...
katanya nak jalan dari depan sampai belakang, tapi...x denya kalo mata dah ngantuk...

--> Anak2 ibu yang lain masuk aje trus tido....ibu, amin n hakim duk berposing...hehehe

5.45am--> Akhirnya kami sampai ke Kajang...

Stesen Kajang..
Sume tengah mamai...ajak layan gambar pun vat derk aja...
Tunggu Ikmal my nephew datang amik, lepak2 kat rumah dia dulu...
Sampai umah kak long...hakim suka sangat dapat jumpa baby naveed...
siap ajak main lagi..bagi talipon mainan sruh naveed cakap...hehehe
Main lagi...Naveed n pak cu Hakim
Naveed yang chumeyyy...muah..muahhhh

10.30am--> Kami gerak keluar dari rumah kak long untuk ke stesen keretapi Kuala Lumpur...
cadangnya pukul 8.30am nak gerak, tapi....biasalah kalo anak dah ramai tu lambatlah sikit...heheheNak kluar umah pun sempat posing...huhuhu
Mesti org ckp..iskh3x ibu, gambar ni pun nak amik???..huhuhu

Hakim sudah mahu mengamuk...dia tanya kenapa dia x derk tiket??
Dia nak cuba jugak masuk tiket dalam tu n nanti kluar semula...hehehe
Dia ikut laluan ayahnya yg guna pas pekerja...Anakku semua dia nak cuba...
pujuk punya pujuk...alhamdulilla
h...normal balik...

Sampai distesen keretapi Kuala Lumpur...
Along terus ngan research(kerja khususu sejarah utk PMR)temuramah kakitangan yang berada disitu sahaja, kerana sabtu bukan hari bekerja... Ramai juga murid yang datang utk amik gambar...

Makan-makan plak..hehehe-->Layan.....
Bincang2 nak makan apa...(ayah ngan ank2 dok bincang nk makan apa..)
hehehe
masing2 cam x nak makan..ibu paksa jugak, penat sangat kot...hehehe

Hakim..milo ais sokmo...hehehe
Kak long n hubby...x sedar ibu snap pic ni..huhuhu makan mee goreng mamak aje diaorg nih...
Amin n Amirah...nasi goreng ayam.
Hah kan...kalo dia tahu mmg mengelak punya...hehehe
dia tahu gambar dia akan masuk blog ibu punya...dengki sungguhlah ibu nih...
jangan marah ikmal n kak long...ibu sayanggggg kamu(^_^)
Time kaseh banyak2 sebab menyusahkan kamu ber2...nanti ibu dtg lagiiii!!!
Amboi kakak sudah tersandar,,kenyang ke??? sruh makan pun kena paksa...
itu pun syer ngan angah...susah btul sruh makan anak2 nih...

Ibu ngan satu2nya cucu yang ada sekarang...anak kak long n ikmal.
Naveed....nenek ibu sayang kamuuuuuu....muah..muah..muah.....
akan bersambung lagi....saat pertemuan ibu ngan penulis2 n teman blogger...hehehe

4 comments:

Nik Fauziah Nik Hussin said...

Alhamdulillah ibu dah selamat berada di rumah. Sebelum tu selamat ulang tahun untuk ibu..sori lambat..actually baru tahu 18 april besday ibu. Semoga ibujunes sentiasa sihat dan berada di bawah lindungan Allah dan beroleh rahmat dari-Nya. Amin!
Maaf ibu, senyap je lepas jmpa. Agak sibuk sikit dgn deadline.
Apapun diharapkan ukhuwah yang terjalin kekal ke akhir hayat.
Jawab tag kat blog nik yer!

♡ Eibu June's ♡ said...

-NIK FAUZIAH NIK HUSSIN-
salam nik...

ibu paham dengan tugas nik sebagai editor tentu banyak kerja yang perlu disiapkan.

majalah nik bagi tu ibu dah baca sebuah...best sangat isinya padat,penuh dengan info yang menarik dan x mahu tertinggal satu artikal pun...sume nak dibaca...
terima kasih banyak2...

dan terima kaseh atas ucapan tu...
dan hendaknya hubungan yang terjalin kekal hingga ke akhir hayat..InsyaAllah.

crescent said...

alamak!
hepi belated birthday ibu!
sorry lambat wish!
moge ibu sentiasa hepi slalu ;)

♡ Eibu June's ♡ said...

-crescent-
salam crescent...

time kaseh crescent atas ucapan tu...
lama sungguh kita x berbual...kan!!!