Friday, April 3, 2009

KiSaH HaRi iNi...


Hari ini my nephew Adanz n Sabiq datang rumah.
Seronok ibu.. mereka ni datang tapi apa boleh buat hanya 'sececah' cuma,
malamnya mereka dah balik ke Mersing.

Adanz merupakan abang Amien yang sulong anak kepada arwah abang ibu yang sulong dan masih menuntut di Kolej Teknologi Bistari, Trengganu dan akan pulang ke kolej pada sabtu malam.
Mesti ada yang cakap ibu promote anak sedara lagi nih...hehehe
Biarkan mereka disitu....

Sabiq anak kepada akak ibu yang ke3 pun masih belajar di ILP, minggu ni dia cuti dalam seminggu tapi dia dan pelajar2 lain dibenarkan balik lebih awal kerana di ILP bekalan air terputus.
Mereka ni datang rindukan ibu diaorang (hahaha...ada cam perasan disitu..)
Memang ibu ngan anak2 sedara rapat dan mereka semua call me "ibu".

Adanz memang teror berjalan hanya menggunakan tangan sahaja dan kaki diluruskan ke atas...
kekadang tu ada jugak Hakim nak ikut cara dia...tapi x jadi!!!
Anak-anakku memang suka buat benda yang pelik-pelik...hehehe
Jangan marah tau ibu letak pic ni...huhuhu

Sabiq juga dengan gayanya yang tersendiri...hahaha lumpat jangan x lompat!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Anees Zulaika dan Anees Insyirah

Alhamdulilah syukur kepada Allah kerana dengan limpah dan rahmatNya
baby Anees Insyirah sudah pun sihat dan dibenarkan keluar dari wad HSAJB pada pukul 2pm tadi dan telah selamat sampai ke rumah dalam pukul 530pm.
Ibu sudah pun menziarahnya petang tadi badannya agak susut dari akaknya.
Dan perbezaan yang ketara pada keduanya adalah bentuk muka yang lain ibu rasa semua sama.
Anees Zulaika mempunyai bentuk muka yang agak panjang dan kelihatan dagunya
Anees Insyirah mempunyai bentuk muka yang bulat, dagunya tidak kelihatan.

Menurut kata doktor semasa ibu kepada kembar tu dalam tempoh kehamilannya dahulu,
Beza antara keduanya seminggu, maksudnya kalau kakak 4 minggu adik baru 3 minggu berbeza jadi mungkinlah disebabkan keadaannya itu memerlukan lebih pemantauan dari pihak doktor.
Dan Alhamdulillah semuanya sudah keadaan yang terkawal cuma pusat adik belum lagi tercabut kakak sudahtercabut pusatnya, mungkin baby pramatang ni pusatnya agak lambat kot...

9 comments:

ChaiDaN said...

alhamdulillah..dah sihat pun si kembar(dak adek)...hehehe
nanti bila dah besar skt boleh lah ibu upload lagi gambar2 dak kembar ni....
sonoknye bila dapat anak buah twin kan??tiba2 teringat time sek men dlu, bila aunty lahirkan twin...time sorang nangis, yang sorang lagi kena bawak p jauh2...nanti ikut gak nangis...sekarang dah besar dah dak akak n dak adek(dorang dok melaka, tu yang ada 'dak' tu)...dah masuk sek ren dah...n that's mean saya pun makin tua..huhuhuhu:(

joegrimjow said...

waa
hebat btol
buat la rekod jalan ngn kaki 3 km
hehe

Arief brian said...

Adanz tuh juga kawan Arief loh Mi...

Mummy Dasy said...

alah bestnye dpt kembar...nnt letak gambo kat cni he..suke kembar2 ni..

SiS-lin said...

alhamdulilah semuanye selamat..harap sihat dn membesar dgn sihat....
wah dak adanz tu shuffle le...jgn ikut kang tergeliat lak tulang tu..hehehehe

Nik Fauziah Nik Hussin said...

salam ibu.. nnti kalu baby kembaar dah besar sket, jangan lupa yer upload kan pix dorang.. tak sabar nak tgk..

::ainbutterfly~ said...

wah tere la dien wat camtu..tak cakit ke tgn..beshnye kembar...alhamdulillah slmt..

zara said...

Gembira mendapat berita baby Anees Insyirah sudah pun sihat. Syukur Alhamdulillah.

fahrizal said...

salam kenal bunda...