Tuesday, March 31, 2009

HoBi N HuBbY...



N3 kali ni nak tulis pasal hobi n hubby...
camne plak boleh nak tulis pasal hobi n hubby plak nih...
x kira ah...orang tak suka ke, orang bosan ke, apa ke, ini blog ibu jadi suka suki hati ibu ah...
Patut ke ibu berkata begitu???
Adush sungguh kurang sopan....
(abaikan saja bagi yang tidak terlibat... kerna ibu tahu dan Allah jua tahu sape yang terlibat disitu...)

Maaf...maaf...maaf sesangat...
kekadang kita terpaksa berkata begitu bagi memuaskan hati sendiri untuk tidak kepuasan hati orang yang sewaktu dengannya...
(adalah somebody yang buat ibu rasa ***** sangat)


Ibu baru aje balik dari menghantar hubby nak pergi kerja, semalam dia cuti. Sebelum hantar hubby ibu kena serang migrin...adush sakit sesangat kepala inih...hubby pon sruh telan penadol 2 biji...
Masa pergi tuh hubbylah drive...sampai kat stesen dengan kuatnya hubby berkata
-"Adoi katun betullah"
="Pesal bang?"
-"Camne abang bole pakai slipar nak pergi kerja nih!!!"
="Hahahah...(ibu dok bantai gelak) abih camne bang? Nak balik ke?"
-"Tak pelah"
Adoyai...kesiannya kat my hubby, sape yang pening nih???
Nak balik camne kalo dah sampai stesen pkul 811pm, tren sampai 820pm.
Mane sempat tuh umah ibu ke stesen pergi balik dalam 20minit.
Hehehe...tersenyum aje ibu dalam perjalanan balik ke umah.

Okey cite pasal hobi plak....
semalam berlaku acara pujuk memujuk antara ibu ngan hubby (jangan pikir lain ya..)
hahaha...ibu telah memujuk hubby bagi memenuhi hobi mengumpul novel dan menambah koleksi novel penulis ternama negara NORHAYATI BERAHIM, Alhamdulillah pujukanku berjaya (bukan apa dah lama dia tak belanja beli novel nih, asyik beli duit sendirik aje...dengki tak mo pakai duit sendirik...huhuhu)

Apalagi lepas hantar anak2 pergi tusyen 830pm kita orang pun gerak ke Popular Book kat Kluang Mall, semata2 nak beli novel 'Setiap Jumaat'. Sampai sana ibu pon carilah...
Adoi..mana ni tak derk.
Terus aje tanya kat pekerja kat situ
- "Dik...novel 'Setiap Jumaat'- penulis Norhayati Berahim ada tak?"

="Yang terbaru ke?"
-"Iye..."
="Ooo..kalau yang baru akan sampai dalam 4 minggu lagi."
-"4 minggu???"
Adoyai...lama tuh!!! Hubby cakap, apalagi jom balik. Tunggu lagi sebulan ye...hwaaaa..sedih tuh!!!
Inilah wajah kulit novel yang ibu tunggu untuk dimiliki....hehehe
Ibu memang takkan lepaskan peluang kalo novel terbaru dari penulis yang ibu sanjungi ini...

Teringin sangat nak beli secara on9 sebab nanti ibu boleh dapat tandatangan penulisnya, tapi...senang cite tak pernah beli secara on9 jadi....x tau nak vat camne???
p/s: Adanz.....huhuhu

7 comments:

NORHAYATI BERAHIM said...

Salam, Allah2 siannya ibu junes, senang aje ibu junes, bayar sahaja online maybank
Norhayati Berahim
No. Akaun - 1642 6740 8855, kemudian ibu junes antar email di nbkara@yahoo.com. sertakan no report maybank tu dan Alamat ibujunes..seberapa segera kami akan hantarkan. Isyhh..popular ni perlahan sungguh. Biar betul 4 minggu! Tapi saya tanya supplier dalam minggu ni sampailah di popular dan MPH. Maaf ya ibu junes!

ibujunes said...

~NORHAYATI BERAHIM~
salam yati...
Terima kasih sangat kerana sudi memberikan cara2nya gimana mahu membeli secara on9 (T_T)..

akan ibu ikuti cara2nya...ciayok2!!!

adanzz hanzz said...

macam mane ibu dah boleh beli ker belum tu..senang jer nak beli online nie..huhu..hav nie dayzz ibuzz..

LiYAnA sYAmiMy ♥ said...

kirenye ibu juness nih peminat novel lah? sy tak.. hihi..
kakak saye minat tp die lebih minat citer triller.. thats why die bace buku

Ramlee Awang Murshid.. hopefully.. ibu dpt beli lah..

LiYAnA sYAmiMy ♥ said...

em.. maksud say.. hopefully ibu dpt belilah lah novel yg ibu nak tu. bukan ramlee awang murshidnyer.. hhi

zara said...

Romantiknya... bergambar di tepi pantai nan indah...

joegrimjow said...

mesti utamakan hubby dlu
hehe