Wednesday, March 11, 2009

KeSiBuKaN Yg TeRLaMpAu...

ASSALAMUALAIKUM WM.WB.

Dua, tiga hari lepas ibu agak sibuk sangat...hari jumaat anak sedara ibu
Ahmad Rasfanjani datang sini..jadi ibu jahitkan uniform pelatih dia,
baju dua helai dan seluar hanya dapat siapkan satu helai sahaja...
kesian dia redha ajerk...hehehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jeng..jeng..jeng...
inlah orangnya.
Nama penuh anak sedara ibu nih Ahmad Rasfanjani Khumeini bin Jawahir...
dua tahun belajar di UDM dan setelah mendapat tawaran dari SPR sebagai penolong pegawai kesihatan alam sekitar terus je beralih arah ke bidang ni pulak...
Seorang pen'debat' yang berbakat...masih tercari2 seorg insan istimewa utk diletak dihati...
Masih muda lagi dan x perlu tergesa2 nk cari yg teristimewa...
hehehe..kalo dia baca n3 ibu nih, gaknya mesti dia cakap "fuh ibu...promote lagi..."

Bukan nak promote pon sekadar nak kenalkan my nephew, manalah tau kot terserempak kat memane..kan!!!

Dan nak dijadikan ceritanya pada sabtu lepas sume tiket nak balik ke Kl pada hari Ahad dan isnin habis dijual..tiket bas dan keretapi sold out, gelabah sesgtlah dia dan ibu jugak...
mana x nya pada selasa dia kena berada dikelas tepat jam 8am...

Call sana call sini...last2 hubby ibu pun call kawan dia kalo2 ada tiket tambahan keretapi,
Alhamdulillah akhirnya dapat juga tiket pukul 1255am...
dan pada pukul 625am ibu kol dia dah pon selamat sampai ke Kl sentral dan berkejar ke Hospital Sungai Buloh pulak tempat latihan dia...pukul 835am dia kol dah selamat berada dalam kelas tuk mengikuti pembelajaran seperti biasa....Alhamdulillah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Pada pagi ahad lepas ibu dikejutkan plak dengan berita sepupu
(Zarina binti Abdullah) telah pon sakit utk melahirkan di hospital Kluang...
sedangkan duenya lagi 2 bulan...usia kandungannya baru mencecah 34 minggu.
Dalam pukul 8am ibu dapat msj darinya yg berbunyi
"kak june org dah sakit ni...cam nk bersalin rasa"...
ibu pulak yg gelabah..trus kol dia tye dah pergi hospital ke belum??

Dan Alhamdulillah dia telah selamat melahirkan bayi kembar yang pramatang...
Jadi ibulah org yg paling terdekat dengannya kat sini, tolonglah apa2 yang patut.
Bayi yang pertama seberat 1.75kg dan bayi kedua seberat 1.85kg...
Alhamdulillah kedua2nya perempuan dan dalam keadaan stabil tapi masih dalam pemerhatian doktor 24jam, lahir secara normal....

Semalam dia(zarina) dah boleh pulang ke rumah dengan bayi yg pertamanya,
yang kedua masih ditahan diwad kerna memerlukan pemerhatian doktor yang lebih rapi, mempunyai masalah pernafasan... Harap bayi yg kedua cepat sihat.
Dalam keluarga kami , inilah bayi pertama yang di lahirkan kembar...
sbb keluarga kami belum ada yang kembar...semuanya kuasa Allah.

Nanti kalo dah besar skit bolehlah upload pic kat sini...hehehe
x sabar nk tengok baby2 twin ni membesar...nak amik pic banyak2...
ibu pulak yang terlebih teruja...hehehe

Selepas nih ibu mungkin agak kuranglah 'meng'update blog...
nak pergi kerumah sepupu ibu jerklah kejenya...huhuhu

7 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

alhamdulilah...kembar skali...rezeki Allah btol :)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

alhamdulillah...

dapat kembar?

bestnya...=)

sampaikan salam buat anak saudara ibu tu ya?

hehehe~

Mummy Dasy said...

mcm ejen pencari jodoh lak ibu ni.... wah kite mmg nak na dapat anak kembar ni nnt tlg tanyakan apa petua dia

♡ Eibu June's ♡ said...

~Anuar~
Itulah rezki Allah beri...Alhamdulillah.

~Zara~
Seronokkan dapat twin...hehehe
Nti kalo ibu kol dia, ibu smpaikan slam kamu tuh..heheheh

~Mummy Dasy~
Hwaa...ejen pencari jodoh(T_T)..
tidak..tidak..x rela..huhuhu

okey mummy dasy nti ibu tyekan petuanya..hehehe

sparkystar said...

salam ibu..apa kaba?? ibu xnk promote kt lak ker,ngeh3...have a nice day,take care

AKURO SAN said...

Salam ibu... wah, seronok tul dpt anak sedara kembar yerk... hehe... nanti ibu june letak gambar si twin byk2 kat blog ni ya...

Anonymous said...

salam. ibu june.
tak sangke ibu june ibu saudara abg rasfan. :))
hahaha. sangat rapat dgn dia.

saye ni alia, adik angkat die.
blajar kat kolej yg same n course yg same jugak.
nice to know you ibu june. :)