Saturday, April 11, 2009

AKHiRNYa Ku MiLiKi...


Teruja...teruja...teruja....
Tadi pagi ibu pergi amik hubby balik dari kerja...
dan dengan takut2nya ibu pun slow talk ngan hubby...
Tapi sebelum tuh sudah diberi minum dan sarapan dulu,...hehehe
"Bang....jangan marah ye..."
"Ngape..nye?..."
"Nanti abang tolong bank-in lagi sekali ye...
sebab order lagi sebuah novel ngan NBKara...
Norhayati Berahim kirim 2 buah terus...hari kamis dia pos bang.."
"X pe..nanti abang bank-in...
kejap lagi abang nak pergi beli paip yang anak patahkan tuh..."
"Time kaseh bang...."
Alhamdulillah, sesungguhnya ibu memiliki seorang suami yang cukup memahami..
Terima kasih suamikuuuuu....hehehe

Paginya ibu x dapat nak teruskan kerja kerana paip di sinki(btul ke ejaannya???)
patah...anakku telah patahkannya (ganasnya anakku disitu...)
memang ibu akui..kalo bab tukang paip ni,..ibu x pandailah,
kalo tukang jahit memang itu profesion ibu...hehehe
nasiblah call hubby dia ckp sampai pagi nanti...
adoi..patah lagi paipnya..masuk kali ni sudah 3x patah...

Jadi sebelum hubby balik dari membeli alatan menukar paip baru...
ibu sempat berchat ngan Norhayati Berahim...hehehe suke2
dia memberitahu ibu novel ibu sudah dikiriman pada hari kamis...
tersenyum sorang2 mengadap pc...hehehe(suka sangatlah tu...)

Selepas berbual dialam maya dgn NB dan lizabujang di blog NB...
ibu pun mengundur diri dulu sbb byk tugas yg masih menanti ibu
mane nak masak sebab anak2 ibu hari ni bersekolah semuanya
kerana sekolah mereka sudah pun memulakan sekolah ganti
untuk cuti pada hari raya nanti.

Ketika pulang dari kedai ibu ternampak van kiriman pos...
ibu sangkakan kiriman tempahan baju dari customer ibu,
ternyata telahan ibu salah...rupa2nya kiriman novel ibu dari syarikat NBKara.
(dalam hatiku berkata...yeeaaaa nvlku sudah sampai)

Perasaan ibu kala itu teruja sangat....
Seronok sangat,..sebelum ni memang x pernah pesan melalui on9
dan inilah kali pertama (hahaha..jakunnya ibu disitu...)
selalunya ibu beli kat kedai aje...tapi alhamdulillah berbaloi gaklah sebabnya...
ada tandatangan dari penulis kesayangan ibuuuu....suke2
Dan......ibu snap pic nvl yang ibu terima tadi (^_^)

Jom layan gambar dibawah...

masih berbungkus...
sebenarnya x sabar nak bukak tapi tahan dlu kerna nk snap pic ...hehehe

Jauh sgt pic atas...
amik dekat lagi baru puas (hahaha..)

Tada...sudahku buka dan akhirnya menampakkan isinya.
Novel SJ n AAK (jangan sesape jeles kat ibu disitu....)

Yeaaa...tengok ada tandatangan dari ke2 penulis (^_^)
Jauh sangat ya??..cam x nmpk kan...

Okey dekat sikit...nampak x?
Ishk2 x nmpk lg ke?...

Tadaaaa....
gambar dengan lebih dekat...
tandatangan Norhayati Berahim penulis kesayangankuuuu...

Juga tandatangan dari penulis nvl AAK...
juga penulis kesayangankuuu...Lily Haslina Nasir

p/s: anak2ku...akhirnya dapat sudah ibumu membeli secara on9...
(adanz--> time kaseh kerana sudi mengaajr ibu...(T_T)...)
(kakngah-->nanti datang umah ibu cuti sem. ibu bagi pinjam...)
(kaklong-->nanti ibu datang umah kamu tau kak ong...nanti kite jumpe!!!)
(up-->windunya makjunes pada kamu...ngape dah lame x kol...are u ok???)
(syikin-->time kaseh atas segala pinjaman dan pemberian nvl darimu semasa ibu bru mengenal membaca novel sekitar 1999...)

7 comments:

khairul onggon said...

wah.. semuanya online sekarang.. untung dpt suami yg memahi.. :)

Anonymous said...

amboi ibu..bestnyaa..akhirnya berjaya nampaknya..hehehee....lepas nie bisness on 9 laa pulak nampaknya...ok ibu hav nice dayzz..appy selalu..

fahrizal said...

assalamualaikum.... maaf ibu... saya kurang ngerti dengan bahasa melayu... jadinya komentarnya nggak nyambung...maaf... tapi, terus bersemangat ya bu.

Arief brian said...

Wah...enak donk udah dapet novel yang ditunggu-tunggu!^_^

Arief juga suka lo,baca novel contohnya novel "AYAT_AYAT CINTA" Ummi dah pernah baca novel tu nggak???

Arief brian said...

Ummi...aktifkan YMx sekarang dong...Arief mau cakap nih....cepat,nanti Arief waktunya terbatas!!!

MiszAsha said...

amboi amboi..
suke sangat nampaknye..
oke2..
kite tunggu ibu datang this friday...
see you then

♡ Eibu June's ♡ said...

Khairul onggon-> Alhamdulillah ibu punya suami yg memahami...Hendaknya jdlah suami yg sentiasa memahami isteri.

Adanz-> Kamu mmg suka menyorokkan...hehehe tapi ibu kenal kamu adanzzz....

Fahrizal-> Tak apa janji kamu sudi ke blog ibu sudah cukup bagus..(^_^)

Arief brain-> Iya ibu sudah membacanya...

MiszAsha-> Kak ong...
nanti kita jumpe (guna ayat adik hakim...heheheh)