Tuesday, April 14, 2009

ALHaMDuLiLLaH SiaP...

Pic kat bawah ni adalah tempahan dari customer ibu dari Johor Bahru.
Alhamdullillah siap jugak tempahan dari customer ni .
-> Baju biru dan coklat tu kemeja lelaki lengan pendek.
-> Yang warna pink baju melayu lelaki seluar getah belakang (anak ibu pelik-ngape pink klakarlah bu...) siapalah kita untuk menilai minat seseorang.
-> Baju ungu dan kain kuning (baju pesak gantung-kain susun-leher mata lalat)
kerna kainnya warna kuning jadi ibu jahitkan leher ngan warna kuning supaya tidak nampak sgt kontra antara kain ngan baju...( x nmpak sangatlah jahitan mata lalat disitu...)
-> Kebaya biru dan kain lipat batik bercorak batik juga.
-> Baju kurung sutera pink yg bawah tu lehernya dijahit tulang belut-bagi org johor memang kenal ngan jahitan tulang belut ni...
































Pic dibawah--> akhirnya tempahan yang siap sepenuhnya dimasukkan ke dalam kotak untuk dan pos ke alamat yang tertera dikotak...

Ibu biasanya menggunakan perkhidmatan pos keretapi kerana murah..hehehe

















Setelah selesai urusan pengiriman ibu ngan Amin dan Hakim (mereka menemani ibu ke stesen keretapi) masuk ke Kluang RailCoffee.

Hehehe..(promote nampaknya ibu...abaikan saje disitu...)








p/s:
n3 kali ni cam nak jual baju plak...hehehehe
--> Sebenarnya cuma sekadar berkongsi kesibukkan yang melanda diri kala ini...(^_^)

12 comments:

Nik Fauziah Nik Hussin said...

lepas ni nak tempat jubah ngan ibu lar..heheh

Arief brian said...

bagus sekali ya bajunya,itu buatan Ummi semua?? HEBAT DONK !!!^_^

♡ Eibu June's ♡ said...

-Nik Fauziah-> salam nik...
tengok betul2 dlu biar puas hati nanti kalo da puas hati baru ibu jahitkan...hehehe

-Arief brian-> salam arief...
biasa aje arief, itu saja kemahiran yang ummi punya. Jangan puji lebih2.

NORHAYATI BERAHIM said...

salam ibujunes
wah..terrornya ibujunes, pandai jahit baju kemeja lagi..ibujunes saya suka lelaki pakai apa2 baju warna pinkla. Nampak romantik..he.he..

EeeiyRA said...
This comment has been removed by the author.
♡ Eibu June's ♡ said...

-Norhayati Berahim->w/salam yati...

oOo lelaki pakai warna pink nampak romantik...
patutlah my nephew dtg umah baru2 ni pakai t-shirt pink..
gaknya bila awek nampak romantik gitu...
-> ketinggalan zaman sungguhlah ibu disitu...hehehe

Mummy Dasy said...

amik upah menjahit ye bu,,
leleki pakai pink cam kelako tp aritu my bro pakai cam lawa lak tgk org kot coz klu my hubby yg pakai ofcoz kena gelak nye

♡ Eibu June's ♡ said...

-Mummy Dasy-> salam mummy dasy...
nampaknya cam gitulah kalo dah fulltime housewife kena cari inisiatif lain...hehehe

begitu juga ngan hubby ibu pakai pink...x sesuai gitu....hehehe

AKURO SAN said...

salam.
ibu amik upah jahit yerk...
wah, boleh la saya tempah baju raya kat ibu nanti.. hehe..

Eiba said...

Ibu amik tempahan ker??? Jahit Baju??? Waduuhh... kenapa ngak bgtau yaaa...????

Agung Aritanto said...

bu bajunya bagus-bagus boleh beli satu

Farid Rashidi said...

Salam,

Untuk pengetahuan tuan blog. Blog Ibnurashidi sudah ditukar ke http://www.faridrashidi.com/